Negatif SEO nedir?

Benzer Konular

Bazı kişiler, sizin sitenizin arama motoru sıralamalarındaki konumundan rahatsız olup sitenizin bu başarısının önüne taş koymak için olumsuz yönde bazı çalışmalar yapabilir. İşte buna negatif SEO adı verilir. Negatif SEO'nun pek çok yolu olsa da asıl hedef her zaman sitenin başarısını ve konumunu kaybettirmektir.

Negatif SEO nedir?

Bu içerikte ise size alabileceğiniz önlemlerden bahsedeceğim. Çünkü her SEO uzmanı bilgisini ve deneyimini etik değerler içinde kullanmamaktadır ve negatif SEO üzerine önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalarla karşılaşmış bir siteyi onarmak hiç yakalanamamaktan çok daha zordur. Bu sebeple alttaki maddelere dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Sitenizin güvenliği

İlk olarak, sitenizin güvenliği sağladığınızdan emin olun. Kullandığınız eklentiler, tema ve içerik yönetim sisteminiz her zaman güncel olsun. Kullandığınız hosting markası da güvenilir olmalı çünkü siz ne kadar önleminizi alsanız da iş çoğu zaman firmanızda bitiyor.

Aynı zamanda güvenlik meselesi hacklinkten kaçınma için de oldukça önemlidir. Başıma gelmez demeyin çünkü devlet üniversiteleri dahi hacklenip hacklink saldırısı alabiliyor. Siz nedenini fark etmeseniz dahi siteniz bu sebeple önemli düşüşler yaşayacaktır. Sitenizde hacklink olup olmadığını test etmek için sitenizdeki dış bağlantıları kontrol edin. WM Aracı Site Analiz sayfası işinizi görecektir.

Sitenizin hızı

Eğer sitenizde yeterince güvenliği sağlayamadıysanız saldırganlar sitenizi gereksiz ağır dosyalar ile doldurmuş olabilir. Site hızının Google gözünde çok büyük bir önemde olduğunu da göz önünde bulundurursak, negatif SEO için bulunmaz bir nimet olacaktır. Bu sebeple bu hususa dikkat etmenizi öneririm.

Sitenizle alakasız anahtar kelimeler

Siteniz ile hiç alakası olmayan anahtar kelimelerden trafik alıyor olabilirsiniz. Bunun sebebi ise size karşı o anahtar kelimelerde SEO çalışması yapılmasıdır. Analytics ve Search Console ile gerekli kontrolleri yapmalı ve bilen uzmanlara danışarak önleminizi almalısınız.

Sitenizin backlinkleri

Backlinkleriniz sizin için altın değerindedir. Sizi hedef almış saldırganlar için de öyledir. Aldığınız backlinkleri mutlaka takip etmeli, olumsuz ve siteniz ile alakasız, spam score değeri yüksek ve zararlı tüm linkleri reddetmeniz gerekir. Yoksa DA-PA değerleriniz olumsuz etkilenecek, spam score değeriniz artış gösterecektir. 

Bu da hem sıralamanızı kaybettirecek hem de Google ve diğer arama motorları gözünde sizi kötü duruma sokacak, belki de ceza almanıza sebep olacaktır.

Negatif SEO nedir?

Arama motorlarından ziyade kullanıcılarınızı doğrudan etkileyen bir diğer ve son faktör ise değerlendirme yorumlarıdır. Siteniz hakkında forumlarda, büyük blog sitelerinde olumsuz yönde yer alan içerikler ziyaretçileriniz gözünde sizi zor duruma sokabilir. 

Nasıl bir gurme bir mekan hakkında pek olumlu şeyler yazmaz ve o mekan tercih edilmezse, aynı şekilde siteniz de tercih edilmeyecek ve dolaylı yoldan sitenizi gerilere atacaktır. Kullanıcı deneyimi açısından bu oldukça önemlidir.

Tüm bu maddelere uymanız ve dikkat etmeniz halinde ise negatif SEO için erken teşhisi koymuş olacaksınız.

bu siteye girip girip ağlıyorum, okuyucu dostum sen de hoş geldin

Yazıyı paylaş