Kesin sonuçlu font bulma rehberi!

Benzer Konular

Grafik tasarım ile ilgilenen herkesin illaki başına gelmiş ve birçok yazıda tıkanmış olduğu bir sorun olan font bulma konusunda detaylı ve kesin sonuçlu bir rehber hazırladım.

Font nasıl bulunur?

Bu yazıda, sizlere Find my Font uygulamasından bahsedeceğim. Bu uygulama ile bulamayacağınız font yok! Evet, doğru kullanırsanız bu uygulama ile her türlü fontu bulabilirsiniz. Uygulamanın kurulumu oldukça basit, aynı zamanda çalışma mantığı da çok kolay. Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan font bulma uygulamamızı indirin.

Web sitesine girdiğiniz zaman sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Hemen üst menüde yer alan Download tuşuna imleci getirerek FREE tuşunu seçmelisiniz. Burada bir hatırlatma yapmakta fayda var, uygulama ücretli. Mobil uygulaması ücretsiz ve sınırsız özellikli olsa da bilgisayar uygulamaları ücretli. 

Ancak 1 aylığına deneme sürümünü kullanabiliyoruz. Deneme sürümünde ise 900 adet fontu tarayabilmekteyiz. Ufak bir bilgilendirmeden sonra, şimdi gelelim uygulamanın detaylarına. Aşağıdaki resimde bulunan numaralandırılmış yerleri anlatayım kısaca.

Find my Font arayüzü.

1 Numara - Resim ekleme

Resimde 1 ile işaretlediğim alana fontun içinde olduğu resmi sürükle bırak mantığı ile ekliyoruz. 1 numaranın diğer bir işlevi ise, resimdeki fontu o kısımdan seçeceksiniz. Uygulamayı kurup resmi attığınızda resim üzerindeki fonta tıklayın, kırmızı ile seçilecek ve 2 numaralı bölüme düşecektir. Ben kendi tasarladığım duvar kağıdındaki KIRAÇ yazısını tek tek seçerek 2 numaralı bölüme ekledim. Siz de aynı işlemi yapacaksınız.

2 Numara - Seçilen font

Bu kısımda, resim üzerinden seçtiğiniz harfler gözükecektir. Text to Match yazan bölüme seçtiğiniz harfleri elle giriyorsunuz, benim Kıraç yazdığım gibi. 3 numaralı alanda da Text to Display yazan bir bölüm var, Text to Match alanına yazdığınız kelime orada da gözükecektir ancak to Display yazısını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, benim www.kemalcagriunlu.com yaptığım gibi.

3 ve 4 Numara - Fontun taranıp bulunması ve önizlenmesi

Şimdi gelelim fontun bulunmasına... 4. alanda Online Search ve Local Search yazan 2 adet bölme var. Online Search seçeneğini seçerseniz, aradığınız fontu internet üzerinde de arar. Local Search ise bilgisayarınıza yüklü fontlar arasında arama yapar. Tavsiyem, bu 2 seçeneğin de açık olmasıdır. Bunları yaptıktan sonra Match Fonts seçeneğine basarak aramayı başlatabilirsiniz.

Font nasıl bulunur?
Font nasıl bulunur?

4.alanda font bulunduktan sonra önizlemesini size 3. alanda verecektir. Yalnız şöyle de bir nokta var, bazen doğru fontun önizelemesini vermeyebiliyor. Örneğin bu aratmamamda böyle oldu. Built Titling fontu arama sonuçlarında bulunmasına rağmen önizlemede başka bir fontu gösterdi. Eğer aradığınız font çıkmadıysa, bulunan fontları tek tek seçmeyi deneyin, elbette bir tanesi sizin aradığınız font olacaktır.

bu siteye girip girip ağlıyorum, okuyucu dostum sen de hoş geldin

Yazıyı paylaş