Birbirinden değerli 8 telifsiz resim sitesi

Benzer Konular

İnternet dünyasında oluşturulan içeriklerde, ister yazılı içerik ister video içerik olsun görsel desteği çok önemlidir. Pek çok telifsiz resim bulma sitesi arasında en kaliteli 8 tanesini sizler için seçtim. 

Birbirinden değerli 8 telifsiz fotoğraf sitesi

Başlamadan önce belirtmeliyim ki, pek çok stok fotoğraf sitesi içeriklerini Creative Commons ile lisanlamıştır. Bu da bu resimleri ticari amaçla olmadığı sürece dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz anlamında gelir.

Ancak yine de dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunuyor. 

  • Bazı telifsiz fotoğraf siteleri, kullandığınız resimler için atıfta bulunmanızı isteyebilir. Örneğin, sitemizdeki Yasal Uyarı sayfasının en sonuna bakacak olursanız bunun bir örneğini görebilirsiniz. Bu yüzden sitelerin kullanım koşullarına göz atmanızda fayda var.
  • Bir diğer husus ise görselinden faydalandığınız kişiye bağış yapabileceğinizdir. Bu husus üsttekine göre daha esnek ve zorunlu olmasa bile durumunuz elveriyorsa bunu düşünebilirsiniz.

Şimdi, gelin telifsiz fotoğraf ve resim bulabileceğiniz en kaliteli 10 sitenin listesine göz atalım.

Pixabay

Pixabay, telif hakkı olmayan resim ve videoları paylaşan etkileşimli bir topluluktur. Tüm içerikler sanatçıya gelir sağlamadan, izin almaksızın ve ticari amaç gütmeden Pixabay Lisansı ile yayınlanmaktadır.

pixabay

Pixabay'deki telifsiz resimleri kopyalayabilir, değiştirebilir ve ticari kullanımlar dahil olmak üzere, izin istemeden ve resim sahibine atıfta bulunmadan, kullanabilirsiniz. Ancak her resmin koşulları aynı olmayacağı için yine de her resimden resme dikkat etmeniz gerekir.

Picspree

Picspree, kreatif kişilerin herhangi bir projede kullanmak üzere yararlanabilecekleri ücretsiz bir stok görsel kaynağıdır. Tüm görseller ücretsizdir. Bu, görsellerin atıf veya izin gerekmeden, reklam amaçlı projelerde bile kullanıma hazır oldukları anlamına gelir.

Görseller herhangi bir projede, sosyal medya platformlarında rahatlıkla kullanılabilir. En güzel yanlarından birisi de herhangi bir atıf şartının olmamasıdır. Ancak siz yine de resmi aldığınız sayfayı destek amaçlı kaynakça şeklinde link bırakabilirsiniz.

Free Images

Free Images'deki resimleri hemen hemen her şey için kullanabilirsiniz. Ancak ticari amaçlı kullanımda sorun olabilir. Bu yüzden tavsiyem sadece blogunuz, sosyal medya hesaplarınız için kullanın ya da lütfen Lisans Sözleşmesinin ilgili bölümünü kontrol edin, önleminizi alın.

Free Images

Pexels

Pexels, oldukça popüler olan bir başka telifsiz görsel sitesidir. Fotoğrafların kullanım izni ise oldukça basittir:

  • Bir fotoğrafın değiştirilmemiş kopyalarını satmayın, örneğin onu stok fotoğraf, poster, baskı olarak veya herhangi bir değer katmadan fiziksel bir ürün üzerinde satmayın. 
  • Görselde ürününüzün insanlar veya markalar tarafından onaylandığını ima etmeyin. 
  • Fotoğrafları diğer stok fotoğraf veya duvar kağıdı platformlarında yeniden dağıtmayın veya satmayın.

Bu kurallara uyduğunuz sürece Pexels'i de rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Unsplah

Dünyanın her yerinden fotoğrafçılar topluluğu tarafından size sunulan 2 milyondan fazla ücretsiz yüksek çözünürlüklü görüntü Unsplah'de bulunuyor. 

Ayrıca resimleri olduğu gibi satmadığınız sürece herhangi bir atıfta bulunmadan-yapmanız öneriliyor tabii ki ama zorunlu değil- ticari amaçlı dahi kullanabilirsiniz. Bu yönü ile Unsplah çok işe yarar olabiliyor.

Stockvault

2004 yılından bu yana Stockvault.net, ziyaretçilerine ücretsiz stok fotoğraflar, "kullanıma hazır" web düzenleri ve logolar sunarak telifsiz ajanslara yönelme imkânı olmayanlara yardımcı oluyor. 

"Hiçbir şekilde telifsiz stokla rekabet etmeye çalışmıyoruz, bunun yerine "bir şekilde" ücretsiz stok görüntülerine olan ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz." şeklinde amaçlarını belirtiyorlar.

Stockvault

Bu sitede genel konuşulamayacak kadar farklı atıf gerektiren ve gerektirmeyen görsel bulunuyor. Bu yüzden kullandığınız resmin lisansına göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.

StockSnap.io

StockSnap'teki tüm fotoğraflar Creative Commons - CC0 altında yayınlanmıştır. Bu lisans, ticari amaçlarla bile olsa fotoğrafları izin almadan indirmenize, kopyalamanıza, değiştirmenize ve dağıtmanıza izin verir.

Creative Commons CC0 lisansı, StockSnap'teki tüm fotoğrafları fotoğrafçılara atıfta bulunmadan ücretsiz olarak kullanmanıza izin verir. Gerekli olmasa da, atıfta bulunmanız her zaman takdir edilmektedir.

Styledstock.co

Styledstock, diğer sitelerin aksine kurallar konusunda biraz daha katı ancak çok daha net bir yol izlemektedir. 

Styledstock.co

"Görsel telif hakkı hala yazarının mülkiyetinde olmakla birlikte, orijinal yazar veya kaynak belirtmeden bunları ticari amaçlarla uyarlamakta ve kullanmakta özgürsünüz." şeklinde kullanabileceğiniz şekilleri göstermiştir. Aşağıdaki listede ise nerelerde kullanılmasının yasak olduğu yazmaktadır.

  • Fotoğrafları ücretsiz stok fotoğraf web sitelerinde paylaşmak
  • Fotoğrafları bir fotoğraf paketinde veya tek başına yeniden satmak
  • Bunları aşağılayıcı veya yasa dışı içerikte kullanmak
  • Tişörtler, posterler, telefon kılıfları ve kitap kapakları satmak (Styledstock ile iletişime geçin.)
  • Fotoğrafı değiştirmek, değiştirmek veya rötuşlamak ve yeniden satmak veya sahipliğini talep etmek

Bu kuralları ihlal etmediğiniz sürece dilediğiniz biçimde kullanabilirsiniz. 

Önemli Uyarı: Lütfen, yine de sitelerin lisans koşullarını okuyun ve ona göre siteleri kullanın.
https://wpekran.com/telifsiz-gorseller-stok-fotograf-siteleri/

bu siteye girip girip ağlıyorum, okuyucu dostum sen de hoş geldin

Yazıyı paylaş