0xc00007b Hatası Çözümü

Benzer Konular

Genelde format sonra karşılaşılan 0xc00007b hatası bilgisayarınızda yüklü bazı uygulama ve oyunların açılmasına engel olur. Peki 0xc00007b Hatası nedir0xc00007b Hatasının çözümü nasıldır?

0xc00007b Hatası Çözümü - Eksik DLL Dosyaları

Öncelikle bu hatanın ne olduğundan kısaca bahsetmek gerekirse, 0xc00007b hatası genellikle formattan sonra bilgisayardaki bazı .dll dosyalarının silinmesi ile gerçekleşir. Bu .dll hataları her uygulamada kendini göstermese bile özellikle oyunlarda çok sık karşımıza çıkmaktadır. Bunun sebebi ise pek çok oyunun bu silinmiş dosyaları kullanmak üzere yazılmasıdır.

Yapmamız gereken şey, silinmiş veya hatalı .dll dosyalarını yenileri ile değiştirmektir.
Buraya kadar her şey tamam ise işlemlere devam ediyoruz. Yapmanız gereken ilk şey aşağıdaki bağlantıdan yeni .dll dosyalarını indirmektir. Karşınıza gelecek olan bir rar dosyasının şifresi ise ahmetcanalyoutube dir.
Dosyanın inmesini beklerken yapmanız gereken işlemlere devam edelim. İlk yapmamız gereken şey bilgisayarınızın kaç bit olduğunu öğrenmektir. Eğer bunu biliyorsanız bu adımı okumanıza gerek yok ancak bilmiyorsanız devam edin.

Masaüstünde yer alan "Bu bilgisayar" kısayoluna sağ tık yaparak Özellikler diyor ve bilgisayar özelliklerimizin bulunduğu ekrana göz atıyoruz. Daha sonra karşınıza gelen ekranda eğer x86 veya 32 bit yazıyorsa ilk işlemi, eğer 64 bit yazıyorsa 2. işlemi uygulamalısınız.

0xc00007b Hatası Çözümü - Eksik DLL Dosyaları

Buraya kadar bir sorun yaşamamanız gerekiyor. Çünkü daha püf noktalara yeni girmeye başladık. Şimdi, bit fark etmeden tüm ziyaretçilerimizin indirdikleri rar dosyasını açması gerekiyor. Bu dosyaları ekleyeceğiniz dosyalar için aşağıda kendi kategorinize uygun başlığı okuyabilirsiniz.

x86 veya 32 bit bilgisayarlar için

Eğer bilgisayarınız 32 bit ise rar dosyasında bulunan dosyaları aşağıdaki kısa videodaki gibi System32 klasörüne çıkartmalısınız. Aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.

64 bit bilgisayarlar için

Eğer bilgisayarınız 64 bit ise rar dosyasında bulunan dosyaları aşağıdaki kısa videodaki gibi SysWOW64 klasörüne çıkartmalısınız. Aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.

Ve sorun büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır. Umarım 0xc00007b Hatası Çözümü yazımız faydalı olmuştur. Olur da hata ortadan kalkmazsa aşağıdaki Youtube videosuna göz atabilirsiniz.

bu siteye girip girip ağlıyorum, okuyucu dostum sen de hoş geldin

Yazıyı paylaş