İyi Bir Blog Yazısı Nasıl Yazılır?

Benzer Konular

Bloguma Ne Yazabilirim - İyi Bir Blog Yazısı Nasıl Yazılır

Günümüzde blog açmak oldukça popüler bir aktivite. Pek çok kimse blog açarak insanlara ulaşmak, düşüncelerini aktarmak, insanlara fayda sağlamak, bunları yaparken belki maddi gelir de elde etmek istiyor. Peki blogumuzu açtık, şimdi ne yazı yazabiliriz? İdeal bir blog yazısı nasıl olmalı? Bu yazımda sizlere kendimce bu soruların cevaplarını vereceğim.

Bloguma Ne Yazabilirim - Yazacak Yazı Bulamıyorum!

Blog açmanızın bir nedeni olmalı öncelikle. Blogunuzda ne anlatacaksınız; kişisel bir blog mu yoksa spesifik bir alana mı yönelik içerikler üreteceksiniz? Mesela sanat, kültürel içerikler veya bilim gibi. Bu bağlamda uzmanlığınıza veya hobinize yönelik içerikler yazmanız hem daha kolay içerik bulmanıza hem de yazdığınız içeriklerin kalitesinin yüksek olmasına yarayacaktır.

Bunun yanında güncel olayları takip edebilir ve insanların arama motorlarında aratacağı şeylere yönelik içerikler yazmanız da trendleri yakalamanıza ve blogunuzun takipçi sayısını artırmanıza yardımcı olacaktır.

İyi Bir Blog Yazısı Nasıl Olmalı?

21.yüzyıl insanlarının gözlemlediğim bir huyu var, tabii buna ben de dahilim :). Her şeyi çabuk tüketiyorlar ve çabuk tüketilebilecek şeylere rağbet ediyorlar. 1000 sayfalık bir roman mı, ne kadar güzel olursa olsun günümüzde talep görmez. 100 sayfalık çerezlik akıcı bir hikaye mi, trend olması işten bile değil. Bu bağlamda siz de blog yazılarınızı kolay okunabilir, hızlıca göz gezdirilebilir ve başlıklara bölünmüş şekilde ayarlarsanız bu çok daha makul olacaktır.

Bloguma Ne Yazabilirim - İyi Bir Blog Yazısı Nasıl Yazılır

Bunun yanında içeriğinizi güçlü tutmanız, sizle aynı konuda içerik üreten diğer sitelerden farklı bilgiler barındırıyor olmanız da hem insanların aklında kalmanıza hem de yazınızın güçlü bir yazı olmasına yarayacaktır. Güçlü yazılar arama motorlarında üst sıralarda yer alır, insanların aklında kalır ve bu yazılar sadece bir defa değil pek çok defa aynı kişi tarafından ziyaret edilebilir.
Siz de bunu yapıyorsunuzdur zaten, bir sorununuz olur ve bu sorunu farklı ele alıp çözmenize yardımcı olan kişinin sitesine o sorunla karşılaştığınız pek çok defa ziyaret edersiniz.
Son olarak da yazdığınız yazıların akıcı olmasına, anlatım bozuklukları içermemesine, imla kurallarına uygun olmasına özen gösterin. Bu yazınıza hem profesyonellik katacak hem de ziyaretçilerinizin sizin ne anlatmak istediğinizi daha iyi anlamasını sağlayacaktır. 

Şunu da belirteyim: Günümüzde blogcuların önemsemediği bir olay var, alıntı yapmak. Nedense pek çoğu bunu zararlı bir eylem olarak görüyor, istemiyor. Aslında alıntı yapmak oldukça önemli bir olaydır. Bir ziyaretçi sizin sitenize girer, yazınızı bir güzel okur ve sonra ileri okuma olarak alıntı yaptığınız ve referans olarak belirttiğiniz siteye gider.

Sonuç olarak hem sizin siteniz, hem alıntı yaptığınız site +1 puan alır , kullanıcının kafasında yer edinir. Ayrıca yazınızda kaynakçaya yer vermeniz yazınızı daha profesyonel gösterecektir. 

Benim blogculara vereceğim tavsiyeler bu yönde. Umarım işinize yaramıştır. Sizin de blogculara verecek tavsiyeleriniz varsa veya aklınızda sorular varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz. 

Yazıyı paylaş