DA-PA Değeri nedir?

Benzer Konular


2016 senesinde Google, Pagerank sistemini güncellemeyi durdurdu. Bununla birlikte internete yeni bir kavram daha girdi: DA (alan adı otoritesi) ve PA (sayfa otoritesi). Gelin, kısaca da pa değeri nedir öğrenelim.

DA-PA Değeri nedir?

DA PA nedir?

DA ve PA değeri dünyaca ünlü bir seo aracı olan Moz şirketi tarafından oluşturulan bir ölçüm sistemidir. Web sitelerinin arama motorundaki gücünü ve etkisi ölçmeyi sağlar. 100 üzerinden değerler atanır.

DA Değeri nedir?

DA yani domain authority, bir alan adının gücünü ve imajını belirten bir ölçüm aracıdır. Alan adı otoritenizi belirleyen başlıca faktörler ise alan adının ne kadar süredir yayında olduğu, dış kaynaklarda ne kadar referans aldığı, alan adı niteliği ve uzunluğu gibi durumlara göre değerlendirilmesi ile ortaya çıkan bir puanlamadır. Belli bir yaşı doldurmuş alan adlarında dış referanslar da değerini çok etkilemektedir.

PA Değeri nedir?

PA yani page authority, sitenizde yer alan belirli bir sayfanın otoritesidir. DA alan adının tamamını kapsayan bir ölçüm iken, PA sadece ölçüm yaptığınız sayfanın otoritesini size sunar. PA değeri sitenizin her sayfasında farklı değerlerde olabilir ve bu normaldir. Tamamen sayfanızın eskimesine ve yıllanmasına bağlıdır.

DA ve PA değeri kadar önemli olan bir diğer ölçüm ise, spam score adı verilen parametredir. Gelin şimdi bir de buna göz atalım.

Spam Score nedir?

Spam Score nedir?

Spam score, DA ve PA değerlerinin tam tersi bir sistem ile çalışan bir sistemdir ve sitenizin kaderini tek başına belirleyebilir. Genelde negatif seo çalışmaları ve zararlı backlinkler ile saldırı amaçlı arttırılmakta ve sitenizin arama motorlarındaki sırasını kaybettirecektir.

Spam skorunuz yüksek ve DA PA değerleriniz düşükse ilk önce Google Search Console ile sitenize verilen zararlı ve kötü niyetli backlinkleri reddetmeli ve spam score düze çekildikten sonra DA PA değerinizi arttıracak kaliteli backlinkler edinmeniz gerekir. Eğer tüm bu işlemlere rağmen olumlu bir sonuç alamadıysanız siteniz Google tarafından cezalandırılmış olabilir.

DA PA Değeri önemli midir?

DA ve PA değeri önemlidir. Backlink, tanıtım yazısı veya sponsorluk alınacağı zaman karşı sitenin değerini kolayca öğrenilebilir ve kolayca analiz edilebilir. Ayrıca Alexa gibi kandırılmaya müsait bir sisteme göre daha güvenilir olduğu da kesindir. Bu sebeple göz önünde bulundurulmalıdır.

bu siteye girip girip ağlıyorum, okuyucu dostum sen de hoş geldin

Yazıyı paylaş